Zarejestruj się za darmo, by tworzyć kolekcje i otrzymywać powiadomienia o najnowszych aktualizacjach! ZAREJESTRUJ SIĘ

Lista aktualności - Platformy VOD w Polsce Netflix | Disney+ | HBO Max | Amazon Prime Video | CHILI | Cineman | Polsat Box Go | Rakuten | iTunes | Player | VOD.pl | TVP VOD | Apple TV+ | PLAY NOW | Canal+ | CDA Premium | Ninateka | E-Kino Pod Baranami | MOJEeKINO | Nowe Horyzonty | Pięć Smaków | VOD.MDAG.PL | Katoflix | Outfilm | Viaplay | Loomi | 35mm.online | Entclick

Włącz powiadomienia dla
NetflixDisney+HBO MaxAmazon Prime VideoCHILICinemanPolsat Box GoRakuteniTunesPlayerVOD.plTVP VODApple TV+PLAY NOWCanal+CDA PremiumNinatekaE-Kino Pod BaranamiMOJEeKINONowe HoryzontyPięć SmakówVOD.MDAG.PLKatoflixOutfilmViaplayLoomi35mm.onlineEntclick
Tlen (2021) – przedpremierowa recenzja filmu

Tlen (2021) – przedpremierowa recenzja filmu

Tlen w reżyserii Alexandre Aja, to kolejna produkcja science fiction mająca swoją premierę na platformie Netflix. #tlen #upflixrecenzja

10 maj 2021
Kingdom (2019 - ) recenzja serialu

Kingdom (2019 - ) recenzja serialu

Kingdom stanowi ciekawe przełamanie konwencji oraz stereotypów na temat produkcji o zombie. Twórcy dostarczyli nam kilkanaście godzin dobrej, a jednocześnie wciągającej zabawy, przewrotnie osadzając żywe trupy w nietypowym momencie historycznym. #kingdom #upflixrecenzja

09 maj 2021
 Pasażer nr 4 (2021) – recenzja filmu

Pasażer nr 4 (2021) – recenzja filmu

„Pasażer nr 4” to kolejna próba Netflixa w zmierzeniu się z gatunkiem science fiction. Jeśli jednak chodzi o tematykę, zdecydowanie bliżej mu do dramatu rozgrywającego się na statku kosmicznym. To kameralny film, który jest bardziej podobny do takich produkcji jak *Grawitacja*, niż wielkich widowisk przepełnionych akcją. Za scenariusz i reżyserię odpowiada Joe Penna, którego pełnometrażowy debiut „Arktyka” (2018), był udaną produkcją. Po kolejnym filmie można było się więc spodziewać podobnego sukcesu. #upflixrecenzja #stowaway

02 maj 2021
Cień i kość (2021 – ) – recenzja sezonu 1

Cień i kość (2021 – ) – recenzja sezonu 1

„Cień i kość” to najnowszy serial Netflixa. Jest on adaptacją pierwszej części serii fantasy „Grisza” o tym samym tytule oraz powieści Szóstka wron autorstwa Leigh Bardugo. Produkcja, choć oznaczona jako 16+, wydaje się być skierowana do nastolatków i grupy Young Adults. Premiera była bardzo szeroko reklamowana i przez hype, który wytworzył się w sieci, stała się niezwykle wyczekiwaną pozycją z biblioteki streamingowego giganta. #upflixrecenzja #cienikosc

30 kwi 2021
Wąż (2021) – recenzja serialu

Wąż (2021) – recenzja serialu

Produkcja opowiada historię związaną z seryjnym mordercą Charlesem Sobhrajem, zwanym „Wężem” lub „Bikini Killer”. Nie on jest jednak najważniejszy. Twórcom udało się poprowadzić fabułę z wyczuciem, dając widzom jasno do zrozumienia, że to ofiary i poszukujący sprawiedliwości są kluczowym elementem. #upflixrecenzja #TheSerpent

24 kwi 2021
Miłość i potwory (2020) – recenzja filmu

Miłość i potwory (2020) – recenzja filmu

Film „Miłość i potwory” w reżyserii Michaela Matthewsa jest jednym z nominowanych do Oscara za „najlepsze efekty specjalne”. I trzeba przyznać, że efekty specjalne to zdecydowanie najmocniejsza strona tej produkcji. #miloscipotwory #upflixrecenzja

17 kwi 2021
Wyprawa na Księżyc (2020) - recenzja animacji nominowanej do Oscara

Wyprawa na Księżyc (2020) - recenzja animacji nominowanej do Oscara

Wyprawa na Księżyc mogła być kolejną solidną animacją, która skupia się na tematyce żałoby oraz konieczności radzenia sobie z utratą bliskiej osoby. Niestety, dostaliśmy nieprzykuwający uwagi film z główną bohaterką, której losy potrafią być nam momentami zupełnie obojętne. #upflixrecenzja

11 kwi 2021
Stranger (2017 – ) – recenzja serialu

Stranger (2017 – ) – recenzja serialu

Stranger przykuwa uwagę przede wszystkim fabułą – na pozór prosta sprawa morderstwa przeradza się w niekończącą się spiralę korupcji i kłamstw. Świetnie rozpisany scenariusz sprawia, że widz wciąż ma ochotę na więcej. #stranger #upflixrecenzja

08 kwi 2021