Zarejestruj się za darmo, by tworzyć kolekcje i otrzymywać powiadomienia o najnowszych aktualizacjach! ZAREJESTRUJ SIĘ

Lista aktualności - Platformy VOD w Polsce Netflix | HBO GO | Amazon Prime Video | Chili | Cineman | Polsat Box Go | Rakuten | iTunes | Player | VOD.pl | TVP VOD | Apple TV+ | PLAY NOW | Canal+ | CDA Premium | Ninateka | E-Kino Pod Baranami | MOJEeKINO | Nowe Horyzonty | Pięć Smaków | VOD.MDAG.PL | Katoflix | Outfilm | Viaplay

Włącz powiadomienia dla
NetflixHBO GOAmazon Prime VideoChiliCinemanPolsat Box GoRakuteniTunesPlayerVOD.plTVP VODApple TV+PLAY NOWCanal+CDA PremiumNinatekaE-Kino Pod BaranamiMOJEeKINONowe HoryzontyPięć SmakówVOD.MDAG.PLKatoflixOutfilmViaplay
Kopciuszek (2021) – recenzja filmu

Kopciuszek (2021) – recenzja filmu

Nowa wersja „Kopciuszka” od prime video jest reklamowana jako niezwykle postępowa musicalowa wersja tej klasycznej i adaptowanej na najróżniejsze sposoby baśni. Niestety reklama i wyobrażenie twórców niekoniecznie pokrywa się z rzeczywistością. #upflixrecenzja #kopciuszek #cinderella

12 wrz 2021
Invincible (2021) – recenzja sezonu 1

Invincible (2021) – recenzja sezonu 1

„Niezwyciężony” od twórców Roberta Kirkmana i Cory’ego Walkera jest adaptacją serii komiksów ich autorstwa. Animacja śledzi losy 17-letniego Marka Graysona (Steven Yeun), który jest synem najpotężniejszego superbohatera, Viltrumity Omni-mana (J.K. Simmons) i jego ziemskiej żony (Sandra Oh). Obaj nie mogą doczekać się chwili, kiedy moce Marka się ujawnią. Wreszcie nadchodzi ten dzień i super siła, umiejętność latania, nadludzka prędkość i wytrzymałość się manifestują. Wkrótce potem Mark decyduje się wdziać kolorowy kostium i przyjmując imię Niezwyciężony rusza w ślady ojca. #upflixrecenzja #invincible

08 maj 2021
Wiwarium (2019) – recenzja filmu

Wiwarium (2019) – recenzja filmu

„Wiwarium” (2019) to film w reżyserii Lorcana Finnegana. Z pewnością można go przypisać do kategorii nietypowych, minimalistycznych filmów science fiction. Z tego też powodu nie każdemu przypadnie do gustu. #wiwarium #upflixrecenzja

21 mar 2021
Pokrewne dusze (2020 – ) – recenzja sezonu 1

Pokrewne dusze (2020 – ) – recenzja sezonu 1

„Pokrewne dusze” to serial AMC, w Polsce dostępny od niedawna na Amazon Prime. Antologia składa się z sześciu odcinków opowiadających osobne historie, rozgrywające się piętnaście lat w przyszłości, gdzie istnieje możliwość poddania się testowi, który wskaże bratnią duszę. #upflixrecenzja

05 mar 2021
Pewnej nocy w Miami… (2021) – recenzja filmu

Pewnej nocy w Miami… (2021) – recenzja filmu

Film „Pewnej nocy w Miami…” (2020) w reżyserii Reginy King opowiada wyobrażenie spotkania do którego doszło po wygranej walce. 25 lutego 1964 w hotelowym pokoju spotkała się czwórka przyjaciół – bokser Cassius Clay (Eli Goree), Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), gwiazda NFL Jim Brown (Aldis Hodge) i muzyk Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) – by świętować zwycięstwo i ogłosić dołączenie Cassiusa do Narodu Islamu. Co jednak zdarzyło się za zamkniętymi drzwiami – nie wiadomo. #upflixrecenzja

19 sty 2021
Prawdziwa historia gangu Kelly'ego (2019) – recenzja filmu

Prawdziwa historia gangu Kelly'ego (2019) – recenzja filmu

„Prawdziwa historia gangu Kelly'ego” (2019) w reżyserii Justina Kurzela opowiada historię Edwarda „Neda” Kelly’ego – bandyty, syna irlandzkiego złodzieja, który został zesłany do australijskiej kolonii karnej. Zasłynął między innymi noszeniem ponad 40 kilowej zbroi, której nie były w stanie przebić ówczesne pociski. Mimo dwustu lat, które minęły od jego śmierci, wciąż pozostaje postacią ambiwalentną – przez jednych uważany za bohatera, przez innych za przestępcą i mordercą. #upflixrecenzja #NedKelly

07 sty 2021
The Boys (2019 – ) – recenzja sezonu 2

The Boys (2019 – ) – recenzja sezonu 2

Drugi sezon „The Boys” trzyma poziom. To dalej ten sam serial prezentujący nietypowe podejście do superbohaterów, nieobawiający się babrania w bebechach, strojenia bohaterów w litry krwi i nieprzebierający w słowach (również niecenzuralnych). #upflixrecenzja #theboys

13 paź 2020
The Boys (2019 – ) – recenzja sezonu 1

The Boys (2019 – ) – recenzja sezonu 1

Serial The Boys, produkcji amazon prime video, na podstawie komiksu Gartha Ennisa i Daricka Robertsona, prezentuje niekonwencjonalne podejście do superbohaterów. Postawił on bowiem na wizję świata, gdzie superbohaterom przeważnie jest bardzo daleko do kryształowych postaci. Stoi za nimi jednak wielka korporacja, gigantyczny kapitał i jeszcze większa machina marketingowa. #upflixrecenzja

25 wrz 2020