Zarejestruj się za darmo, by tworzyć kolekcje i otrzymywać powiadomienia o najnowszych aktualizacjach! ZAREJESTRUJ SIĘ

Lista aktualności - Platformy VOD w Polsce Netflix | Disney+ | HBO Max | Amazon Prime Video | CHILI | Cineman | Polsat Box Go | Rakuten | iTunes | Player | VOD.pl | TVP VOD | Apple TV+ | PLAY NOW | Canal+ | CDA Premium | Ninateka | E-Kino Pod Baranami | MOJEeKINO | Nowe Horyzonty | Pięć Smaków | VOD.MDAG.PL | Katoflix | Outfilm | Viaplay | Loomi | 35mm.online | Entclick | FlixClassic

Włącz powiadomienia dla
NetflixDisney+HBO MaxAmazon Prime VideoCHILICinemanPolsat Box GoRakuteniTunesPlayerVOD.plTVP VODApple TV+PLAY NOWCanal+CDA PremiumNinatekaE-Kino Pod BaranamiMOJEeKINONowe HoryzontyPięć SmakówVOD.MDAG.PLKatoflixOutfilmViaplayLoomi35mm.onlineEntclickFlixClassic
Wąż (2021) – recenzja serialu

Wąż (2021) – recenzja serialu

Produkcja opowiada historię związaną z seryjnym mordercą Charlesem Sobhrajem, zwanym „Wężem” lub „Bikini Killer”. Nie on jest jednak najważniejszy. Twórcom udało się poprowadzić fabułę z wyczuciem, dając widzom jasno do zrozumienia, że to ofiary i poszukujący sprawiedliwości są kluczowym elementem. #upflixrecenzja #TheSerpent

24 kwi 2021
Miód dla dakini (2016) - recenzja filmu

Miód dla dakini (2016) - recenzja filmu

"Miód dla dakini" niesie za sobą postulat feministyczny, niejako chcąc przypomnieć o istocie kobiet w historii oraz kulturze bhutańskiej, a także przywrócić równowagę płci. Roder, stawiając swoje tezy, pozostaje wierna tradycji – nie czerpie inspiracji z kultury zachodu, wierna pozostaje miejscu, z którego czerpie inspirację. #upflixrecenzja

20 kwi 2021
Miłość i potwory (2020) – recenzja filmu

Miłość i potwory (2020) – recenzja filmu

Film „Miłość i potwory” w reżyserii Michaela Matthewsa jest jednym z nominowanych do Oscara za „najlepsze efekty specjalne”. I trzeba przyznać, że efekty specjalne to zdecydowanie najmocniejsza strona tej produkcji. #miloscipotwory #upflixrecenzja

17 kwi 2021
Wyprawa na Księżyc (2020) - recenzja animacji nominowanej do Oscara

Wyprawa na Księżyc (2020) - recenzja animacji nominowanej do Oscara

Wyprawa na Księżyc mogła być kolejną solidną animacją, która skupia się na tematyce żałoby oraz konieczności radzenia sobie z utratą bliskiej osoby. Niestety, dostaliśmy nieprzykuwający uwagi film z główną bohaterką, której losy potrafią być nam momentami zupełnie obojętne. #upflixrecenzja

11 kwi 2021
Mare z Easttown (2021 - ) - przedpremierowa recenzja nowego miniserialu HBO

Mare z Easttown (2021 - ) - przedpremierowa recenzja nowego miniserialu HBO

Mare z Easttown to produkcja z najwyższej półki, która może nieco przypominać połączenie Happy Valley z Dochodzeniem, Tajemnicami Laketop i Ostrymi przedmiotami. Serial Ingelsby’ego i Zobela okazuje się majstersztykiem na gruncie budowania postaci i tajemnicy. Mare z Easttown wciąga od pierwszych minut. Autentyczność, wszechogarniający pesymizm przełamywany dawką subtelnego humoru, a także świetna gra aktorska przede wszystkim Kate Winslet czyni z Mare z Easttown najlepszy serial dramatyczno-kryminalny HBO od czasu Wielkich kłamstewek. #MarezEasttown #HBO #serialHBO #KateWinslet #CraigZobel #BradIngelsby #upflixrecenzja

09 kwi 2021
Stranger (2017 – ) – recenzja serialu

Stranger (2017 – ) – recenzja serialu

Stranger przykuwa uwagę przede wszystkim fabułą – na pozór prosta sprawa morderstwa przeradza się w niekończącą się spiralę korupcji i kłamstw. Świetnie rozpisany scenariusz sprawia, że widz wciąż ma ochotę na więcej. #stranger #upflixrecenzja

08 kwi 2021
Wonder Woman 1984 (2020) – recenzja filmu

Wonder Woman 1984 (2020) – recenzja filmu

„Wonder Woman 1984” wreszcie zawitała na nasze ekrany dzięki platformie streamingowej HBO GO. Film w reżyserii Patty Jenkins kontynuuje historię „Wonder Woman” (2017), która rozgrywała się podczas I wojny światowej. To, że jest to drugi film serii, pozwala na bezpośrednie wskoczenie w sam środek akcji, ponieważ nie ma już potrzeby przedstawiania bohaterów. #upflixrecenzja #wonderwoman1984

05 kwi 2021
Sekret wilczej gromady (2020) – recenzja filmu

Sekret wilczej gromady (2020) – recenzja filmu

„Sekret wilczej gromady” to piękna animacja ze stylem graficznym będącym ciekawą odmianą względem tego, do czego przyzwyczaił nas Disney, Pixar oraz Ghibli. Reżyserem produkcji jest Tomm Moore. Jest to jego drugi film, który otrzymał nominację do Oscara w kategorii „najlepszy długometrażowy film animowany”. #upflixrecenzja

02 kwi 2021